Karmelki Czekoladowe Solone
Solone karmelki czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 120 i kosztuje 6 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 33 kalorie, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Mieszanka cukru granulowanego, syrop kukurydziany, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Karmelki Czekoladowe Solone, Karmelki Z Solonej Czekolady Mlecznej, oraz Solona Meksykańska Czekolada-Karmelki Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blachę do pieczenia posmarować 1 łyżeczką masła i odstawić na żaroodporną powierzchnię.
Połączyć cukier, czekoladę, mleko odparowane i śmietanę, w dużym (6-do 8-quart) rondel lub garnek. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, odsłonięte i bez mieszania.
Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, włóż termometr cukierkowy.
Dodaj syrop kukurydziany i delikatnie mieszaj żaroodporną szpatułką, aż wszystko dobrze się wymiesza. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, często mieszając i upewniając się, aby zeskrobać dno garnka, aby utrzymać mieszaninę przed spaleniem, aż mieszanina osiągnie 110°/110°C (etap wątku), około 30 minut.
Dodać 3 1/2 łyżki masła i, ciągle mieszając, gotować karmel, aż osiągnie 114°/115°C (etap miękkie kulki), 15 do 20 minut.
Wymieszaj sól, upewniając się, że dobrze wymieszasz, aby była równomiernie rozłożona. W rękawicach kuchennych ostrożnie wlać karmel na przygotowaną blachę do pieczenia. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, aż będzie jędrny w dotyku, co najmniej 3 godziny, najlepiej na noc. (Jeśli jest wilgotny, przykryj karmel folią, aż będziesz mógł go pociąć i owinąć papierem woskowym.)
Lekko posmaruj ostry nóż szefa kuchni sprayem do gotowania i uruchom końcówkę wokół krawędzi blachy do pieczenia, aby uwolnić karmel. Delikatnie obróć karmel na wyłożoną deskę do krojenia i pokrój go na 1-calowe kwadraty. Owiń kawałki woskiem skręcającym papier (aby zamienić kwadraty w małe kłody, złóż każdy kawałek na siebie, owinąć skręcający się Papier i zwinąć owinięty karmel na deskę do krojenia, a następnie przekręć końce papieru).
Karmelki należy przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej do 4 tygodni, a w lodówce do 3 miesięcy.
Z Liddabit słodycze Candy Cookbook: jak zrobić naprawdę przepyszne cukierki we własnej kuchni Liz Gutman & Jen King. Copyright © 2012 by Liz Gutman and Jennifer King; principal photography copyright © 2012 by Rachel Been. Wydawnictwo: Workman Publishing Company, Inc.