Karmelizowany łosoś z salsą wiśniową
Karmelizowany łosoś z salsą wiśniową może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 4,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 319 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę pomarańczową, brązowy cukier, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, Grillowany Łosoś Z Wiśnią, Ananasem, Salsą Mango, oraz Salmon con Salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrozić ryby, jeśli są zamrożone. Wymieszać brązowy cukier, skórkę pomarańczową i pieprz.
Umieść rybę, skórkę bokiem w dół, na płytkiej patelni. Rozetrzyj mieszaninę cukru na rybie. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 do 8 godzin.
Wyjmij rybę z patelni, odsączając wszelkie soki.
Umieść łososia, skórkę w dół, na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnio gorących węgli. Grilluj przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować. Nie obracaj ryby.
W międzyczasie wymieszać mango lub papaję, wiśnie, miętę, ocet i czerwoną paprykę. Łyżka salsy owocowej nad ciepłą rybą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.