Karmelizowany Ogórek Z Szalotki
Karmelizowany ogórek z szalotki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 3. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 374 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Karmelizowany Jogurt Z Szalotką, Karmelizowane Masło Szalotkowe, oraz Karmelizowana Szalotka Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szalotki obrać i pokroić cienko.
Roztopić masło na dużej patelni na małym ogniu. Gdy się spieni, dodać pokrojone szalotki.
Szalotki wymieszać, aby pokryć je masłem.
Dodać sól morską i cukier i ponownie wymieszać.
Szalotki gotować na wolnym ogniu, mieszając regularnie, aż będą głęboko brązowe i zmniejszą objętość o co najmniej połowę. Powinno to potrwać od 30 do 45 minut. Jeśli zaczną się przyklejać podczas gotowania, dodaj odrobinę wody, aby zapobiec brązowieniu i zachęcić do zmiękczenia.
Gdy szalotki są znacznie zmniejszone, podnieść ogień do średniej-wysokiej i dodać rozmaryn, pieprz i ocet balsamiczny.
Gotować szalotki przez 6-8 minut na średnim ogniu, stale mieszając, aż ocet zmniejszy się i szalotki nie wyglądają na wszystkie wodniste.
Po zakończeniu gotowania, podawać z kozim serem, hamburgery lub udrapowane na solidne sałatki zieleni. Będzie przechowywać w lodówce przez 7-10 dni i dobrze zamarza do 6 miesięcy.