Karmelizowany Kurczak z żurawiną
Karmelizowany Kurczak z żurawiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka sherry, brązowego cukru, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć koncentrat soku pomarańczowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Konserwa Żurawinowa, Konserwa Żurawinowa, oraz Konserwa Żurawinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj kurczaka. Uszczelnić i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z marynaty, zastrzegając marynaty.
Ugotuj brązowy cukier i olej sezamowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu, stale mieszając, 4 minuty.
Dodać kurczaka i gotować 3 do 4 minut z każdej strony.
Dodaj zarezerwowane marynaty, cebula, i żurawiny; gotować, mieszając i obracając kurczaka często, 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Usuń kurczaka i odstawić 5 minut. Pokrój i podawaj z mieszanką żurawinową.
W razie potrzeby posypać sezamem i zieloną cebulą.