Karmelizowany Dip cebulowy z grubo krojonymi chipsami ziemniaczanymi

Karmelizowany Dip cebulowy z grubo krojonymi chipsami ziemniaczanymi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 306 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, oliwę z oliwek, majonez jakości, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelizowany Francuski Dip cebulowy z domowymi chipsami ziemniaczanymi, Karmelizowany Dip cebulowy podany z chipsami Pita, oraz Paprykowe chipsy ziemniaczane z dipem cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby karmelizowany Dip cebulowy: umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i dodać olej i masło. Gdy masło się stopi, dodać cebulę i doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie głęboko złoty kolor i karmelizowane, około 20 minut. Obserwuj uważnie-nie chcesz, aby cebula się spaliła. Odstawić i ostudzić.
W dużej misce, beat twarogu na małej prędkości przez 1 minutę, aż gładkie i wolne od grudek.
Wymieszać ze śmietaną i majonezem. Wrzucamy cebulę ze wszystkimi sokami, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem, przyozdobione szczypiorkiem, z miską frytek.
Pokrój chipsy ziemniaczane: używając mandoliny, pokrój ziemniaki o grubości niklu. Powinieneś dostać około 50 plastrów na ziemniaki.
Umieść plastry w dużej misce i napełnij zimną wodą na pokrycie. Swish ziemniaki wokół, aby usunąć nadmiar skrobi; to sprawi, że chipsy naprawdę chrupiące. Zmieniaj wodę 2 lub 3 razy, aż woda nie będzie już mętna.
Ziemniaki dobrze osuszyć w durszlaku, następnie rozłożyć na patelni i osuszyć ręcznikami papierowymi. Zapobiegnie to rozpryskiwaniu się oleju przed nadmierną wilgocią.
Rozgrzej 3 cale oleju do 177° w frytkownicy elektrycznej na blacie lub głębokim garnku. Jeśli nie masz termometru do głębokiego smażenia, dobrym sposobem na sprawdzenie, czy olej jest gorący, jest włożenie do niego końca drewnianej łyżki lub pałeczki. Jeśli bubblescircle wokół końca, to możesz iść.
Włóż plastry ziemniaków do kosza do frytkownicy lub sitka pająka i ostrożnie opuszczaj do gorącego oleju; rób to partiami, aby uniknąć przeludnienia i utrzymać stałą temperaturę oleju. Dodaj ziemniaki do mieszania, aby nie sklejały się razem. Frytki smażyć przez 7 do 8 minut, aż staną się złotobrązowe i chrupiące.
Usuń wióry z pająkiem, pozwalając, aby część nadmiaru oleju spłynęła, i ustaw na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Doprawić lekko solą, a chipsy ziemniaczane są jeszcze gorące.