Karmelizowany Dżem Cebulowy

Karmelizowany Dżem Cebulowy
Przepis karmelizowany dżem cebulowy można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis służy 56. Jedna porcja zawiera 102 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Za 23 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubiło tę przyprawę. 225 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu balsamicznego, masła, oleju kanolanowego i mielonej musztardy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal można go naprawić) wynik spoonacular 7%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Karmelizowany Dżem Cebulowy, Crostini z karmelizowanym dżemem cebulowym, oraz Pieczony czosnek i karmelizowany dżem cebulowy.

Instrukcje

1
Usuń papierową skórkę zewnętrzną z czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj ząbków).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2
Odetnij cebulki czosnku; posmaruj olejem. Owiń każdą żarówkę w wytrzymałą folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do zmiękczenia. Ostudzić przez 10-15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
W holenderskim piekarniku smaż cebulę na maśle przez 30-40 minut lub do lekkiego zrumienienia. Wyciśnij zmiękczony czosnek na patelnię. Dodaj ocet jabłkowy, sok z cytryny, ocet balsamiczny, musztardę, sól, pieprz, imbir i goździki. Doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawaj cukier, ciągle mieszając. Wróć do wrzenia przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj pektynę; doprowadzić do pełnego wrzenia. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
6
Zdjąć z ognia; odstawić na 3 minuty. Odtłuść pianę.
7
Wlej gorącą mieszankę do gorących słoików, pozostawiając 1/4 cala. przestrzeń nad głową. Dostosuj czapki. Proces przez 10 minut w łaźni z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór do Dipu. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Graham Beck Bliss Nectar z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Graham Beck Bliss Nectar
Graham Beck Bliss Nectar
Dla tych, którzy nie lubią suchego, Graham Beck Demi-Sec jest dobrym pretekstem do pobłażania sobie i frywolności. Lekkie drożdżowe aromaty, z nutą toffi, miodu i praliny, ten rozkoszny szampan pobudzi Twoje słodsze zmysły.Mieszanka: 39% Chardonnay, 61% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje56
Ocena Zdrowia0
Magazyn