Karmelizowane szalotki i orzechy włoskie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać karmelizowane szalotki i orzechy włoskie spróbować. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 229 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, tymianek, połówki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Glazurowane szalotki i orzechy włoskie, Fasolka szparagowa z szalotką i orzechami włoskimi, oraz Chard Z Szalotką, Pancettą I Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło.
Dodać szalotki i posypać solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są dobrze rumiane na całym, o 20 protokół.
Dodaj orzechy włoskie, Vin Santo i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż szalotki są miękkie, o 5 protokół. Odkryć, włączyć ciepło do średniej-wysokiej, i gotować, aż ciecz jest zredukowana i prawie całkowicie odparować.
* Vin Santo jest sprzedawany w sklepach monopolowych; substytut Madery, Marsali, portu lub innego słodkiego wina, jeśli wolisz.