Karmelizowane Nasiona Dyni
Karmelizowane nasiona dyni to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, brązowy cukier, nasiona dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z karmelizowanymi pestkami dyni, gruszkami i granatem, Słodki dyniowy Hummus z Pumpkin Pie prażone pestki dyni, oraz Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko płaszcz blachy do pieczenia z gotowania sprayu i odstawić.
Na dużej patelni, powoli rozpuścić sos karmelowy i cukier. Po rozpuszczeniu wymieszać ekstrakt z cynamonu i cayenne. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina osiągnie temperaturę 310 stopni F. wymieszaj nasiona dyni aż do całkowitego pokrycia.
Rozprowadzić karmelizowane nasiona na blasze i posypać zmiażdżonymi migdałami. Oddzielić nasiona drewnianą łyżką do ostygnięcia.
Stopiony cukier jest bardzo gorący. Należy zachować szczególną ostrożność podczas obsługi i nalewania. Pestki dyni można kupić już Prażone. Jeśli używasz nasion z jack-o-lantern, spłucz i wyczyść nasiona.
Umieść na blasze do pieczenia, lekko pokrytej sprayem do gotowania,w nagrzanym piekarniku 250 stopni F. Nasiona pieczemy przez około 1 godzinę mieszając co 15 minut. Prawdziwe ziarno dyni jest wewnątrz kadłuba. Kadłub jest jadalny.