Karmelizowane gruszki z rumem rodzynki Mascarpone
Karmelizowane gruszki z rumem rodzynki Mascarpone wymaga z grubsza 1 godzina i 12 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 952 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz ciasteczka amaretto, rum, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 21%. Podobne przepisy to Kotlety schabowe w kremowym sosie szampańskim i chleb z rodzynkami z Mascarpone i gruszkami, Marsala gotowane gruszki z serem Mascarpone, oraz Czerwone wino gotowane gruszki z nadzieniem Mascarpone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zacznij od moczenia rodzynek.
Rodzynki zalać gorącą wodą i dodać rum. Przykryć folią i odstawić podczas przygotowywania reszty potrawy-pozostaw na co najmniej 45 minut
Podziel gruszki w dół Środkowej łodygi i skóry. Za pomocą melona-baller, usunąć rdzenie.
Dodaj brązowy cukier i masło do dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż po prostu stopiony.
Dodać sok z cytryny i gruszki, pokroić z boku na dół, na patelnię, a następnie zalać roztopionym masłem i cukrem. Włóż do piekarnika na 15-17 minut, aż gruszki zmiękną. Po zakończeniu wyjąć z piekarnika i ponownie podlać.
Delikatnie ubić krem mascarpone, aby go rozluźnić. Odcedzić rodzynki i delikatnie złożyć do kremu.
Podajemy gruszki na talerzu z gałką kremu mascarpone i skropimy sokami z gruszki. Top z pokruszonymi ciasteczkami amaretto.;