Karmelizowana tarta z cebulą i pieczoną papryką czerwoną
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś drożdże, mąkę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kozi Ser, Karmelizowana Cebula I Tarta Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Tarta Z Prażonym Czosnkiem I Karmelizowaną Cebulą, oraz Karmelizowana cebula i pieczona papryka Frittata.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, rozpuścić drożdże i miód w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić na 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Wymieszać 1 szklankę mąki chlebowej i 1 łyżkę oleju do mieszanki drożdży. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do bąbelków. Wymieszać 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i 1 łyżeczki soli.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna (około 10 minut); ciasto będzie lepkie.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 10 minut.
Aby przygotować polewę, podgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj przez 5 minut, często mieszając. Wymieszać 1 łyżeczkę soli, gałązki tymianku, czosnek i liście laurowe; gotować przez 15 minut lub do głębokiego złotego koloru, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wyrzucić gałązki tymianku i liście laurowe.
Podczas gotowania cebuli pokrój paprykę na pół wzdłuż, odrzucając nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i zamknąć.
Odstawić na 15 minut. Obrać i grubo posiekać.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Ułożyć ciasto na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Top z mieszanki cebuli i posiekanej papryki.
Posypać czarnym pieprzem.
Piec w 425 przez 25 minut lub do momentu, aż skórka będzie złoty kolor. Lekko schłodzić.
Posypać posiekanym tymiankiem.
Pokroić na 8 kwadratów i przeciąć każdy kwadrat na pół po przekątnej.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.