Karmelizowana tarta cebulowa z gorgonzolą i Brie

Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do repertuaru, karmelizowana tarta cebulowa z Gorgonzolanem i Brie może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 251 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. 3816 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka estragonu, ciasto francuskie, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Brie i karmelizowane szalotki ciasto francuskie tarta Brie, Przystawka Gorgonzolan i karmelizowana cebula, oraz Karmelizowana Cebula I Gorgonzola Quiche są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 10 minut lub aż zwiędnie i zaczyna brązowieć.
Dodać cukier, ocet, sól i pieprz.
Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, odkryte przez 20-25 minut lub aż bogato karmelizowane.
Dodać trochę wody, jeśli cebula wygląda jak zaczynają wysychać. Super.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10-14 cali (lub dowolny kształt).
Wyłożyć ciasto na blasze wyłożonej pergaminem. Nakłuć widelcem w odstępach co kilka cali, aby zapobiec tworzeniu się dużych pęcherzyków ciasta podczas pieczenia.
Cebulę rozłożyć na cieście, aż do krawędzi ciasta. Kropka z serem.
Posypać estragonem. Przechowywać w lodówce, jeśli nie pieczenia natychmiast.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 204° przez 18-20 minut lub aż ser się roztopi i ciasto będzie chrupiące. Ostudzić przez 5 minut.
Pokroić w kliny lub kwadraty i cieszyć się!
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje na Tart cebulowy. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować, to markus Huber Sparkling rosé. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Markus Huber Sparkling Rose]()
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.