Karmelizowana pizza z cebulą i fetą
Karmelizowana Pizza cebula & feta to lacto ovo vegetarian przepis z 4 porcjami. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. 64 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, bazy do pizzy, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 36%. Podobne przepisy to Karmelizowana tarta z czerwoną cebulą, Fetanem i boczkiem, Stek z karmelizowaną czerwoną cebulą, Fetanem i pieczoną dynią, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa.
Instrukcje
Obrać, a następnie pokroić cebulę w cienkie kliny. Czosnek cienko pokroić.
Masło i olej rozgrzać na dużej patelni lub patelni, włożyć cebulę i czosnek i gotować na średnim ogniu przez 15 minut, mieszając co jakiś czas do uzyskania złotego koloru. Wymieszać z cukrem i gotować minutę lub dwie dłużej. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Połóż podstawy pizzy na dwóch naoliwionych blachach do pieczenia. Łyżka mieszanki cebuli na podstawach pizzy. Teraz pokruszyć fetę i rozsypać rozmarynem. Zmielić na trochę czarnego pieprzu i skropić odrobiną oleju.
Piec przez 10 minut i podawać z zieloną sałatką.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizza działa naprawdę dobrze z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano d ' Abruzzo z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano d ' Abruzzo]()
Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano d ' Abruzzo
#85 Wine Spectator Top 100 2014Rubinowa czerwień z refleksami granatu. Bukiet jest intensywny, złożony i pełny. Na podniebieniu wino jest owocowe, kwieciste i pikantne z nutami dojrzałych czerwonych jagód, jeżyn, suchych kwiatów, fiołków, wanilii i gorzkiej czekolady.