Karmelizowana cebula porto

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Karmelizowaną Cebulę Port. Jedna porcja zawiera 167 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,88 USD za porcję . Jest dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Bulgur Pilaf z zieloną soczewicą, podawany z karmelizowaną cebulą -Mercimekli Bulgur Pilavi , karmelizowana czerwona cebula i dip gruszkowy oraz kanapki z wołowiną Kobe z aioli estragonowym i karmelizowaną cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W garnku typu Dutch oven zagotować 6 szklanek wody.
Dodać cebulę; gotować przez 3 minuty.
Odcedzić i opłukać zimną wodą, obrać.
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj wino, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn prawie wyparuje, około 25 minut.