Karmelizowana cebula i pieczarki
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Karmelizowana cebula i pieczarki Bisque może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 7 i kosztuje $3.56 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać masło, czosnek, grzyby shiitake, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Spróbuj Karmelizowana cebula i pieczarki, Tarta z pieczarkami i karmelizowaną cebulą, oraz Karmelizowane tartaletki z cebuli i grzybów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-quart holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę gotować na maśle 35 minut, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i bardzo miękkie.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę bulionu, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z dna patelni. Wymieszać 2 szklanki bulionu.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 10 minut.
Wyjąć z ognia; ostudzić 30 minut.
Tymczasem w 12-calowej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Grzyby gotować w oleju 8 do 10 minut lub aż lekko rumiane i płyn odparował; wymieszać w 1/2 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
W blenderze umieścić połowę mieszanki cebuli-bulionu. Okładka; blend na średniej prędkości 2 minuty lub do gładkiej.
Wlać do dużej miski. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną. Powrót puree mieszaniny do holenderskiego pieca. Wymieszać pozostałą 1 szklankę bulionu i śmietanę do ubijania; podgrzać do wrzenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać z sherry, sokiem z cytryny, pieprzem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Wierzch z grzybami.