Karmelizowana cebula i chrzan
Karmelizowana cebula i chrzan zmiażdżone ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 232 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 53 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cebulę, masło, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Podobne przepisy to Parmezan Balsamiczny Karmelizowana Cebula Ziemniaki, Karmelizowana cebula i chrzan puree ziemniaczane, oraz Chrzan Smażone Ziemniaki.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez 5 protokół. Zmniejszyć ogień do medium, i kontynuować gotowanie, często mieszając, aż cebula zmiękną i osiągnąć głęboki brązowy kolor, 15 do 25 minut. Wymieszać z octem i tymiankiem i gotować jeszcze 5 minut.
Podczas gotowania cebuli, umieść ziemniaki w kostkach w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki mogą być Przekłute łatwo widelcem, o 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku i pozostawić na parę przez minutę.
Aby zakończyć danie, przenieść ziemniaki do miski, i użyć masher ziemniaków wymieszać z musztardą Dijon, chrzan, sól i popękany czarny pieprz, aż będzie gładka.
Wymieszać w zmiękczonym maśle, karmelizowaną cebulę i pół na pół, aż cebula będzie równomiernie rozłożona.