Karmelizowana cebula, Gorgonzola i orzech Focaccia
Karmelizowana cebula, Gorgonzola i orzech Focaccia mogą być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 156 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 17 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Mąka Kukurydziana Orzech Focaccia Z Winogron Concord I Gorgonzola, Karmelizowana Cebula Focaccia, oraz Karmelizowana Cebula Focaccia.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodać sól; wymieszać do rozpuszczenia.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 8 minut).
Dodać wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżka stołowa na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, około 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Podczas gdy ciasto rośnie, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; przykryć i gotować 30 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i gotować 5 do 10 minut lub aż cebula jest złoty kolor i większość cieczy odparowuje, często mieszając.
Rozwal ciasto. Wkleić ciasto na galaretkę pokrytą sprayem do gotowania. (Jeśli ciasto jest odporne na rozciąganie, pozostaw 5 minut przed kontynuowaniem.)
Cebulę równomiernie rozprowadzić na cieście.
Posypać orzechy włoskie i Gorgonzola równomiernie na górze; przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Rozgrzej piekarnik do 400
Piec w 400 przez 25 do 30 minut lub do lekko rumiane.