Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem
Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem to bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość niedrogi dodatek do Boże Narodzenie. 11 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz żurawinę, masło, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Boczek pieczony brukselka z żurawiną, Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną, oraz Brukselka z boczkiem, żurawiną i orzechami pekan.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu. Obficie posolić wodę i dodać brukselkę. Dusić kiełki, aż tylko miękkie, o 5 protokół. Nie przegotować.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i podsmażyć boczek, aż rumiane i chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Boczek wyjąć z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć i odstawić.
Na patelni pozostawić tłuszcz z boczku, dodać czerwoną cebulę i 1 łyżkę masła.
Saute aż cebula są przezroczyste, 2 do 3 protokół.
Dodać żurawinę i gotować przez 1 minutę. Wymieszać z Czerwonym octem winnym i brązowym cukrem i gotować, aż płyn jest lekko zmniejszona, o 3 protokół.
Dodaj kiełki na patelni i wymieszać płaszcz z mieszaniny octu.
Dodać pozostałą 1 łyżkę masła. Wymieszać z zarezerwowanym boczkiem. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, do smaku i przelać do miski do podania.