Karmel i Crème Fraîche lody z orzechami nerkowca
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Karmel i Crème Fraîche Loda z orzechami nerkowca może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka fasoli waniliowej, gruba sól koszerna, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Budyń chlebowy maślany z kremem karmelowym Fraiche, Solone karmelowe Tatiny bananowe z lodami Creme fraîche, oraz Karmelowy Budyń Ryżowy Z Brązowym Masłem I Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić 1/2 szklanki mleka i żółtek w średniej misce. Przynieś 1 1/2 szklanki mleka, śmietany, cukru i soli, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu, ubijając, aż cukier się rozpuści. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; wróć do tego samego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pozostawić ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 6 minut (nie gotować). Odcedzić budyń do średniej miski.
Umieścić na dużej misce z lodowatej wody i ostudzić, często mieszając.
Ubij w crème fraîche i wanilii. Proces w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść do kontenera. Przykryć i zamrozić co najmniej 6 godzin i do 3 dni.
Wymieszaj cukier i 1/2 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Zwiększyć ciepło i gotować bez mieszania, aż syrop jest głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki i wirowanie patelni, o 16 minut (czas zależy od wielkości patelni).
Wymieszać ze śmietaną, crème fraîche i masłem (mieszanka będzie energicznie bąbelkować). Mieszaj, aż sos będzie gładki. Odrzuć waniliową fasolę. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem lekko przepłukać.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać orzechy nerkowca, olej i sól w małej misce.
Rozłóż na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż orzechy będą złote, często mieszając, około 12 minut. Super. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie.)
Łyżka lodów do naczyń. Łyżka ciepłego sosu karmelowego. Najlepsze lody z bitą śmietaną i nerkowcami.