Karmel Espresso Float
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj karmelowe Espresso Float. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 292 kalorie, 2G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać hojne miarki premium vanillan lody, woda, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, Karmelowy Talerz Jabłkowy, oraz Karmel Macchiato Ice Cream Float dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier granulowany gotować w suchym 2-do 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier roztopi się w głębokim złotym karmelu.
Wyjąć z ognia i ostrożnie dodać 1 szklankę wody (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
Dodaj espresso w proszku i mieszaj do rozpuszczenia.
Dodaj pozostałą szklankę wody i kostek lodu i mieszaj, aż espresso wystygnie. Wyrzucić nierozpuszczone kostki lodu.
Ubij śmietanę z cukrem cukierniczym w misce z elektrycznym mikserem, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Lody podzielić na 4 (8-uncji) szklanki, a następnie wlać 1/2 szklanki espresso na każdej porcji i top z bitą śmietaną, orzechami i czekoladą.
* Dostępne w większości supermarketów i
Katalog Baker (800-827-6836).