Karkówka Z Grilla W Stylu Tajskim

Przepis w stylu tajskim Grillowana Karkówka wieprzowa jest gotowa w około 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1015 kalorii, 59G białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tamarynd, brązowy cukier, karkówka wieprzowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wieprzowinę można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Karkówka z grilla z makaronem z wermiszelem: Bun Thit Nuong, Lepka Azjatycka Karkówka Wieprzowa, oraz Wieprzowina Po Tajsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce do mieszania, połączyć 1/4 szklanki sosu rybnego, sos sojowy, 3 łyżki brązowego cukru i sok z limonki.
Włożyć karkówkę do nieaktywnego pojemnika, następnie wlać całą marynatę i wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić. Przykryć, przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania co najmniej na noc i do 2 dni.
Pokrój tamaryndowca na kilka kawałków.
Umieścić kawałki w małej misce i dodać 1 szklankę wrzącej wody.
Niech namoczyć przez 20 minut, a następnie rozgnieść tamaryndowca palcami.
Wlać zacier i jego płyn do sitka umieszczonego nad pustą misą. Naciśnij palcami miąższ tamaryndowca, aż w sitku pozostaną tylko nasiona i włókno. Zawartość Sitka należy wyrzucić.
Dodać pozostały sos rybny i cukier wraz z plasterkami chilis i wymieszać do połączenia. Odstawić.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Grilluj kawałki wieprzowiny na pośrednim ogniu w zadaszonym grillu, aż mięso będzie miękkie, a powierzchnia zwęglona, około 45 minut. Alternatywnie, umieścić wieprzowinę na wyłożonej folią blasze do pieczenia, przykryć folią i piec w podgrzewanym piekarniku 177° do miękkości i zwęglone, o 45 protokół.
Odstawić na 20 minut, następnie pokroić i podawać z sosem tamaryndowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.