Kardamonowo-limonkowe słodkie bułeczki to Wegetariańskie chleb. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, cukier granulowany, drożdże i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie Bułeczki Cytrynowo-Limonkowe, Chile-ananas Limonkowy z kardamonem-lody limonkowe, oraz Makaron ze słodkich ziemniaków i Czarnej Fasoli letnie Roladki z sosem kokosowo-limonkowym tahini + gratis dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut.
W dużej misce wymieszać kwaśną śmietanę i kolejne 5 składników (przez jajko), mieszając do momentu dobrze wymieszanego. Stopniowo mieszaj mieszaninę drożdży do kwaśnej śmietany. Lekko łyżka 2 1/3 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Dodać 2 szklanki mąki do mieszaniny śmietany, mieszając, aby utworzyć miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Ciasto
Mąka Uniwersalna
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lekko lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Aby przygotować nadzienie, połącz brązowy cukier, skórkę i kardamon. Ciasto podzielić na dwie równe porcje. Pracując z 1 porcją na raz, rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 x 10 cali; posmaruj 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Kardamon
Masło
Ciasto
Wołowina
Rolka
7
Połowę nadzienia posypać ciastem. Zaczynając od długiego boku, zwiń galaretkę; szczypta szwu do uszczelnienia (nie uszczelniaj końców rolki). Powtórz procedurę z pozostałym ciastem, 1 łyżką masła i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Galaretka
Rolka
8
Pokrój każdą rolkę na 12 (1-calowe) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
9
Umieść plastry, pokrój boki w górę, na patelni do pieczenia 13 x 9 cali pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
10
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
12
Piec w 350 przez 25 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
13
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder i sok, mieszając, aż będzie gładka.