Kardamon-Kokos Crème Caramel
Kardamonowo-kokosowy Crème karmel może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, strąki kardamonu, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kardamon o smaku czekoladowym Crème Caramel, Kokos Crème Caramel, oraz Kokos Crème Caramel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko pokryć 8 (6-uncji) kubków kremu lub ramekins sprayem do gotowania.
Połączyć 1/2 szklanki cukru i 3 łyżki wody w małym rondlu na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści, mieszając delikatnie w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie. Gotować dodatkowe 4 minuty lub do złotego koloru (nie mieszać). Natychmiast wlać do przygotowanych ramekinów, szybko wywracając, aby pokryć DNA filiżanek.
Mleko, kokos i kardamon rozgrzać na średnim ogniu w średnim, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 15 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez sito wyłożone gazą do średniej miski. Zebrać krawędzie gazę razem; wycisnąć na misce, aby uwolnić wilgoć. Wyrzucić ciała stałe.
W dużej misce połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru, pół na pół, sól i jajka; stopniowo dodawać mieszaninę mleka, stale mieszając trzepaczką. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść w patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 25 minut lub aż środek ledwo porusza się, gdy ramekin jest dotykany. Całkowicie schłodzić w wodzie.
Umieścić folię na powierzchni kremu; schłodzić co najmniej 6 godzin. Poluzuj krawędzie kremów. Odwróć kubki kremu na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.