Kardamon-dżem śliwkowy z " małych słoiczków, dużych smaków
Kardamon-dżem śliwkowy z " małych słoików, Duże smaki może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 47 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, cukier, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galaretka Jalapeno z " małych słoiczków, dużych smaków, Ognista Salsa brzoskwiniowa z " małych słoiczków, dużych smaków, oraz Marynowana Japońska rzepa z Shiso z " małych słoiczków, dużych smaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotuj śliwki i cukier w 8-litrowym piecu ze stali nierdzewnej lub emaliowanym na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż śliwki zmiękną, często mieszając.
Wlać mieszaninę przez durszlak do miski, za pomocą tylnej łyżki wycisnąć sok do środka 4 1/2 filiżanki. Rezerwa 2 szklanki miąższu.
Sterylizuj słoiki i przygotuj pokrywki.
Gdy słoiki się gotują, wlej 4 i 1/2 szklanki soku śliwkowego do piekarnika holenderskiego; zagotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 do 17 minut lub aż syropy i cukierki termometr rejestruje 220°. Wymieszać w 2 szklankach miąższu śliwkowego i wszelkich zgromadzonych soków. Wymieszaj sok z limonki i kardamon. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż bardzo gruby.
Zdjąć z ognia; pozostawić pianę do osiadania (około 1 minuty). Odtłuścić i wyrzucić pianę.
Napełnić, uszczelnić i przetworzyć słoiki, pozostawiając 1/4-calowy obszar roboczy i przetwarzanie 5 minut.
Wyjąć słoiki z wody i odstawić, niezakłócony, w temperaturze pokojowej 24 godzin. Aby sprawdzić uszczelki, zdejmij opaski i naciśnij środek każdej pokrywy. Jeśli pokrywa się nie rusza, słoik jest zapieczętowany. Jeśli pokrywa obniży się i pojawi się ponownie, słoik nie jest zapieczętowany. Przechowywać odpowiednio zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.