Karczochy z pieczonym czosnkiem-Dip Wine
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, karczochy z pieczonym czosnkiem-Dip wina może być spektakularny bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 3,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz karczochy, bulion warzywny, główki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Killer grillowane karczochy z czosnkiem i masłem z białego wina, Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami, oraz Karczochy pieczone na patelni z cytryną i czosnkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć każdą głowę osobno folią.
Piec w temperaturze 400 przez 45 minut; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Odciąć łodygi karczochów i usunąć dolne liście. Trim około 1/2 cala od wierzchołków karczochów.
Umieść karczochy, łodyga kończy się w dół, w dużym holenderskim piekarniku wypełnionym dwie trzecie wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż liść w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga łatwo.
Usuń karczochy z patelni.
Połącz połowę miąższu czosnku i wina w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 protokół.
Dodaj bulion; gotuj, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 8 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i solą.
Wlać mieszaninę do blendera, dodać pozostałą połowę miąższu czosnku.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Dip podawać z ciepłymi karczochami.