Karczochy z pieczonym czosnkiem-Dip Wine

Karczochy z pieczonym czosnkiem-Dip Wine
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, karczochy z pieczonym czosnkiem-Dip wina może być spektakularny bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 3,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz karczochy, bulion warzywny, główki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Killer grillowane karczochy z czosnkiem i masłem z białego wina, Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami, oraz Karczochy pieczone na patelni z cytryną i czosnkiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć każdą głowę osobno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w temperaturze 400 przez 45 minut; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odciąć łodygi karczochów i usunąć dolne liście. Trim około 1/2 cala od wierzchołków karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
5
Umieść karczochy, łodyga kończy się w dół, w dużym holenderskim piekarniku wypełnionym dwie trzecie wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż liść w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga łatwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Usuń karczochy z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Połącz połowę miąższu czosnku i wina w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj bulion; gotuj, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
10
Wlać mieszaninę do blendera, dodać pozostałą połowę miąższu czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Dip podawać z ciepłymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn