Karczochy z cebulą, octem balsamicznym i parmezanem
Karczochy z cebulą, octem balsamicznym i parmezanem to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu. Mieszanka karczochów, ocet balsamiczny, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony stek z czerwonej papryki i cebuli z octem balsamicznym, Rabarbar I Cebula Confit Z Truskawkowym Octem Balsamicznym, oraz Kotlety z octem balsamicznym, tymiankiem i parmezanem puree ziemniaczane.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj karczochy i gotować, aż jędrne-miękkie, 4 do 5 protokół.
Dobrze spuścić. Cebulę drobno posiekać.
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu. Wymieszać karczochy, a następnie cebulę.
Posypać oregano. Gotować karczochy aż lekko rumiane i cebula ładnie rumiane, mieszając często jak Brązy cebulowe, 5 do 7 protokół. Zmniejszyć ogień w dowolnym momencie, jeśli cebula zaczyna brązowieć zbyt szybko.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj ocet balsamiczny i 1 łyżkę wody. Zeskrobać rumiane dno patelni, gdy ciecz odparuje, mieszając, 1 do 2 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na gorąco, posypane parmezanem.
Odmiana karczochów z cebulą, octem balsamicznym i parmezanem
Karczochy podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej jako antipasto. Ubierz je z odrobiną oliwy z oliwek i doprawić nieco bardziej oregano i octem.
Dressing karczochy serca z cebulą, octem balsamicznym i parmezanem do góry
Pomiń starty parmezan i z obieraczką do warzyw ogolić paski parmezanu z klina bezpośrednio na wierzchu karczochów.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;