Karczochy w estragonie-kmIn winegret
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj karczochów w winegret z estragonem i kminkiem. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 6 i kosztuje 94 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, ziarna pieprzu, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Podobne przepisy to Karczochy gotowane na parze z winegretem Estragonowo-musztardowym, Karczochy z masłem estragonowym, oraz Karczochy W Plastrach Z Estragonem.
Instrukcje
Wlać około 3 ćwiartek wody do 6-do 8-ćwiartkowej patelni.
Dodaj 3 łyżki octu, 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, kminek i ziarna pieprzu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Tymczasem, odciąć i wyrzucić o 1 cal z wierzchołków karczochów. Zdjąć i wyrzucić małe zewnętrzne liście z podstaw karczochów. Nożyczkami odetnij i wyrzuć Pozostałe cierniste końcówki z zewnętrznych liści. Przyciąć i odrzucić przebarwione końce łodygi i skórki łodygi.
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż i dobrze spłukać.
Dodać karczochy do wrzącej wody. Powrót do wrzenia, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż karczoch DNA są miękkie po przekłuciu widelcem, 14 do 18 protokół.
Łyżką szczelinową podnieś karczochy z patelni i ustaw na obramowanym talerzu.
Płyn do gotowania wlać przez sitko do głębokiej miski. Rezerwa mieszanki przypraw; wyrzucić wszystko, ale 1 1/3 szklanki płynu do gotowania.
Dodaj mieszankę przypraw, 1/3 szklanki octu, 2 łyżki oliwy z oliwek, cebula, estragon, musztarda i czosnek do gotowania płynu w misce.
W razie potrzeby zgarnij i wyrzuć rozmyte centra karczocha.
Dodaj karczochy do miski; wymieszać dobrze płaszcz, i dodać sól do smaku. Obracać od czasu do czasu przez co najmniej 30 minut, lub przykryć i schłodzić do 1 dnia, obracając od czasu do czasu.