Karczochy Smażone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonych karczochów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 210 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 38 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, olej roślinny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 18%. Podobne przepisy to Karczochy hiszpańskie, Ramp-ed up karczochy, oraz Poważnie Włoski: Karczochy.
Instrukcje
Usunąć wszelkie przebarwione zewnętrzne łodygi i małe liście z karczochów. Przycinaj bazę, końcówki i zewnętrzne łodygi, usuwając sznurki z łodyg za pomocą obieraczki do warzyw (jak w przypadku selera), a następnie pokrój karczochy w poprzek na 2-calowe kawałki.
Namoczyć karczochy w 2 ćwiartkach wody z 1 łyżką soli w dużej misce, schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Przenieść do garnka 6-quart, a następnie obficie przykryć zimną wodą i dodać 2 łyżki soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż do miękkości po przekłuciu ostrym nożem, 20 do 25 minut.
Odcedzić na kilku warstwach ręczników papierowych i ostudzić 5 minut.
Ogrzać około 1 1/2 cala oleju do 182° W 4-do 5-quart ciężki garnek na średnim ogniu.
W płytkiej misce wymieszać mąkę i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Ubij razem jajka, wodę i ser w innej płytkiej misce.
Jedną piątą karczochów (wszystkie na raz)wymieszać z mąką, wytrząsając nadmiar, następnie przenieść do mieszaniny jaj i obrócić widelcem, aby pokryć. Wyciągać powlekane karczochy 2 na raz, pozwalając nadmiar kapać, a następnie ostrożnie upuścić do gorącego oleju. Gdy cała partia zostanie dodana, smażyć, obracając od czasu do czasu, aż uzyska złoty kolor, od 2 do 4 minut.
Przełożyć łyżką szczelinową na świeże ręczniki papierowe do osuszenia.
Pozostałe karczochy posmarować i smażyć w 4 partiach. (Powrót oleju do 360°f między partiami.) Doprawić solą.
* Karczochy można namoczyć i ugotować 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić, przykryć.* Karczochy najlepiej smażyć tuż przed podaniem, ale można je smażyć do 4 godzin przed podaniem. Podgrzej na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, około 15 minut.