Karczochy Pieczone W Garnku
Karczochy pieczone w garnku to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz płaskie liście pietruszki, cytrynę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pan-pieczony bas w paski z prażonymi karczochami, pieczarkami i marmoladą pomidorową, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym.
Instrukcje
Wycisnąć cytrynę do dużej miski z zimną wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, ściągaj twarde ciemne zewnętrzne liście, aż pozostaną głównie żółte liście. Za pomocą ząbkowanego noża odetnij 1" od góry. Trim łodygi, pozostawiając co najmniej 1/2" łodygi nienaruszone; za pomocą noża do parkowania lub Obieraczka do warzyw, usunąć twardą zewnętrzną warstwę z łodygi. Zanurz karczoch w wodzie cytrynowej, aby zapobiec przebarwieniom. Podważyć otwarte liście, aby odsłonić dławik. Za pomocą małej łyżki zeskrobać dławik z karczocha i wyrzucić.
Umieść karczoch w wodzie cytrynowej.
Drenaż karczochy i ustawić stronę macierzystych do góry na papierowym ręcznikiem wyłożone blachy do pieczenia.
Odstawić około 2 minut do odsączenia; osuszyć.
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Umieść karczochy, łodygę do góry, w garnku i zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Czosnek rozsypać, doprawić solą i gotować, bez mieszania, tylko do momentu, aż czosnek będzie złoty, o 3 protokół.
Dodaj wino; przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, bez mieszania (co może spowodować rozpad karczochów), aż karczochy będą bardzo miękkie, 25-30 minut.
Dodać kapary, doprowadzić do wrzenia, i gotować, odkryte, aż wino odparuje, o 2 protokół.
Dodać miętę i pietruszkę i gotować (jest w porządku, jeśli kilka karczochów przewrócić), zmniejszenie ciepła, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu, aż Topy karczochów są głęboko złoty kolor, o 3 protokół.
Podawać karczochy ciepłe lub w temperaturze pokojowej, skropione sokami z patelni.
Czy z wyprzedzeniem: karczochy mogą być wykonane 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.