Karczochy nadziewane w stylu Yemenite
Karczochy nadziewane w stylu Yemenite może być tylko przystawka szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, ocet balsamiczny, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Nadziewane Karczochy W Stylu Sycylijskim, Zupa Jemeńska, oraz Ryż Jemenitowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Karczochy umyć zanurzając je w górę iw dół w zimnej wodzie.
Odciąć koniec łodygi każdego karczocha; usunąć dolne liście. Trim około 1/2 cala od góry każdego karczocha; trim away około jednej czwartej każdego liścia (końcówka). Przetrzyj wierzch każdego karczocha i przycięte krawędzie liści pokrojoną cytryną, aby zapobiec przebarwieniom.
Ułożyć karczochy, łodygi zakończone w dół, w dużym holenderskim piekarniku; przykryć wodą i dodać sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia pokrywę, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż liść w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga łatwo.
Połączyć wywar roślinny i olej w patelni nonstick; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodać cukinię, pomidor, pietruszka, i papryka; gotować 13 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą i pieprzem.
Zeskrobać rozmyty środek ostropestu (Dławić) z każdego karczocha łyżką i wyrzucić. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki warzywnej do środka każdego karczocha i podawać natychmiast.