Karczochy Nadziewane Krabem
Karczochy Nadziewane krabami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Za $4.45 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 6G tłuszczu i w sumie 261 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką cebulę, mięso kraba, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 67%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Karczochy nadziewane Krabem, Karczochy Nadziewane Krabem, oraz Karczochy dla dzieci Nadziewane sałatką z kraba.
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża wypoziomuj spód każdego karczocha i wytnij 3/4 cala. od góry. Za pomocą nożyczek kuchennych odetnij końcówki zewnętrznych liści; posmaruj krawędzie 2 łyżkami soku z cytryny.
Postaw karczochy w holenderskim piekarniku; dodaj 2 cale. wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, gdy liście w pobliżu środka prawie łatwo się wyciągną.
Odwróć karczochy do odsączenia. Łyżką ostrożnie zeskrob rozmytą środkową część karczochów i wyrzuć.
W dużej misce wymieszaj kraba, ser, bułkę tartą, majonez, zieloną paprykę, cebulę, sól i pozostały sok z cytryny. Delikatnie rozłóż liście karczocha; napełnij farszem.
Miejsce w bezbramkowej 8. kwadratowe naczynie do pieczenia; dodaj 1/2 cala. ciepłej wody. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do podgrzania i pozostaw w pobliżu zewnętrznej krawędzi łatwo wyciągnij.