Karczochy i szpinak Au Gratin
Karczochy i szpinak Au Gratin może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 101 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser szwajcarski, nasiona kolendry, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Karczochy Au Gratin, Skinny Dip szpinakowy z karczochami, oraz Sałatka szpinakowa z jabłkami i karczochami.
Instrukcje
Świeże karczochy opłukać i odsączyć. Przyciąć liście tuż nad dnem karczocha. Wyrzucić liście lub zapisać gotować oddzielnie.
W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 quarts wody, tymianek, kolendra, bazylia, i pieprz do wrzenia.
Dodać świeże karczochy DNA, przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż DNA są miękkie po przekłuciu, o 30 protokół. (Lub dodać mrożone karczochy serca i gotować na wolnym ogniu, aż rozmrożone i doprawione, o 10 protokół.)
Osuszyć karczochy. Przyciąć grube włókna z dna karczocha, zerwać pozostałe liście, i miarka się i wyrzucić rozmyte centra.
Umieść karczochy w płytkiej 8-lub 9-calowy szeroki zapiekanka; włączyć DNA cup side up. Karczochy przykryć nadzieniem szpinakowym i posypać serem.
Piec w piekarniku 350, aż ser lekko rumiany, o 35 minut (45 minut, jeśli schłodzone).