Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Verde
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać gotowane na parze karczochy z Salsa Verde spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 350 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, liście pietruszki, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Verde, Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Estragon Verde, oraz Karczochy gotowane na parze z selerem Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodać nasiona kopru włoskiego i tosty, aż aromatyczne i zaczynają ciemnieć, o 2 protokół.
Przenieś nasiona do procesora.
Dodaj pietruszkę, kapary, szalotkę, czosnek, estragon, sardelę i zmiażdżony czerwony pieprz do procesora. Puree, aż Gruba pasta tworzy, skrobanie w dół boki od czasu do czasu.
Przenieść do średniej miski.
Ubij w oleju, śmietanie i occie. Doprawić solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem Salsa verde może być wykonane 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Położyć 1 karczoch na boku i odciąć górną trzecią część; odciąć łodygę u podstawy karczocha. Za pomocą nożyczek odetnij górny 1/2 cala od każdego pozostałego liścia. Przetrzyj wszystkie wycięte powierzchnie cytryną, lekko ściskając, aby uwolnić sok. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Umieść stojak na dnie dużego garnka.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotknąć stojaka. Doprowadzić do wrzenia.
Umieść karczochy na stojaku w doniczce. Zmniejsz ciepło do medium, przykryj, i paruj karczochy do miękkości, dodając więcej wody w razie potrzeby, o 30 minutach.
Przenieść 1 karczoch do każdej z 4 płyt. Fajne 10 minut. Salsa verde podzielić na 4 małe miseczki i podawać obok karczochów.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.