Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Verde

Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Verde
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać gotowane na parze karczochy z Salsa Verde spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 350 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, liście pietruszki, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Verde, Karczochy Gotowane Na Parze Z Salsą Estragon Verde, oraz Karczochy gotowane na parze z selerem Salsa Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać nasiona kopru włoskiego i tosty, aż aromatyczne i zaczynają ciemnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Przenieś nasiona do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Dodaj pietruszkę, kapary, szalotkę, czosnek, estragon, sardelę i zmiażdżony czerwony pieprz do procesora. Puree, aż Gruba pasta tworzy, skrobanie w dół boki od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ubij w oleju, śmietanie i occie. Doprawić solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem Salsa verde może być wykonane 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Odstawić w temperaturze pokojowej.
8
Położyć 1 karczoch na boku i odciąć górną trzecią część; odciąć łodygę u podstawy karczocha. Za pomocą nożyczek odetnij górny 1/2 cala od każdego pozostałego liścia. Przetrzyj wszystkie wycięte powierzchnie cytryną, lekko ściskając, aby uwolnić sok. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
9
Umieść stojak na dnie dużego garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotknąć stojaka. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Umieść karczochy na stojaku w doniczce. Zmniejsz ciepło do medium, przykryj, i paruj karczochy do miękkości, dodając więcej wody w razie potrzeby, o 30 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Przenieść 1 karczoch do każdej z 4 płyt. Fajne 10 minut. Salsa verde podzielić na 4 małe miseczki i podawać obok karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn