Karczochy duszone z Pecorino (Carciofi al Tegame)

Karczochy duszone z Pecorino (Carciofi al Tegame)
Duszone karczochy z Pecorino (Carciofi al Tegame) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać karczochy, cytryna, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Carciofi Alla Fiesolana (karczochy duszone), Carciofi e patate in padella (duszone karczochy i ziemniaki), oraz Carciofi Ripieni: Nadziewane Karczochy.

Instrukcje

1
Karczochy pokroić, pokroić bardzo cienko i namoczyć plastry w zakwaszonej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Wlać oliwę z oliwek na patelnię i ustawić ją na średnim ogniu. Czosnek i cebulę rozsypać na patelni. Gotować około 4 minut, mieszając i rzucając od czasu do czasu; doprawić solą i peperoncino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe PlasterkiSłodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Gdy warzywa są skwierczące i więdnięcie, podnieś plastry karczocha z zakwaszonej wody, krótko odcedzić, i upuść je na patelni. Dobrze wymieszać, przykryć patelnię szczelnie, i niech wszystko gotować powoli, dając miskę wstrząsnąć od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Po 10 minutach plastry karczocha powinny zmiękczyć - jeśli są twarde i patelnia jest sucha, dodaj kilka łyżek kwaśnej wody i kontynuuj gotowanie, przykryte. Dusić w sumie przez 15 do 20 minut, aż karczochy będą miękkie i lekko zabarwione. Gotuj, aby uzyskać więcej karmelizacji, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyłącz ciepło i rozłóż karczochy na dnie patelni. Rozdrobniony ser rozetrzeć równomiernie na wierzchu i przykryć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Pozostawić do rozpuszczenia w warzywach na kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
7
Przedruk za zgodą Lidii we Włoszech autorstwa Lidii Bastianich.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn