Karczochy duszone z Pecorino (Carciofi al Tegame)
Duszone karczochy z Pecorino (Carciofi al Tegame) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać karczochy, cytryna, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Carciofi Alla Fiesolana (karczochy duszone), Carciofi e patate in padella (duszone karczochy i ziemniaki), oraz Carciofi Ripieni: Nadziewane Karczochy.
Instrukcje
Karczochy pokroić, pokroić bardzo cienko i namoczyć plastry w zakwaszonej wodzie.
Wlać oliwę z oliwek na patelnię i ustawić ją na średnim ogniu. Czosnek i cebulę rozsypać na patelni. Gotować około 4 minut, mieszając i rzucając od czasu do czasu; doprawić solą i peperoncino.
Gdy warzywa są skwierczące i więdnięcie, podnieś plastry karczocha z zakwaszonej wody, krótko odcedzić, i upuść je na patelni. Dobrze wymieszać, przykryć patelnię szczelnie, i niech wszystko gotować powoli, dając miskę wstrząsnąć od czasu do czasu.
Po 10 minutach plastry karczocha powinny zmiękczyć - jeśli są twarde i patelnia jest sucha, dodaj kilka łyżek kwaśnej wody i kontynuuj gotowanie, przykryte. Dusić w sumie przez 15 do 20 minut, aż karczochy będą miękkie i lekko zabarwione. Gotuj, aby uzyskać więcej karmelizacji, jeśli chcesz.
Wyłącz ciepło i rozłóż karczochy na dnie patelni. Rozdrobniony ser rozetrzeć równomiernie na wierzchu i przykryć patelnię.
Pozostawić do rozpuszczenia w warzywach na kilka minut przed podaniem.
Przedruk za zgodą Lidii we Włoszech autorstwa Lidii Bastianich.