Karczochy duszone z kaparami i pietruszką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych karczochów z kaparami i pietruszką. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 363 kalorie, 16G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.45 za porcję. Mieszanka pietruszki, ząbki czosnku, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kurczak duszony z kaparami i pietruszką, Duszony Karczoch Z Pietruszką I Smażonymi Kaparami, oraz Duszone małże w bulionie Pietruszkowym, groszku i Bruschetcie z pomidorami i smażonymi kaparami.
Instrukcje
Połączyć wodę i 2 łyżki soku. Pracując z 1 karczochem na raz, odetnij łodygę do 1 cala podstawy; oderwij łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Usuń rozmyty Ostropest z dna łyżką; wyrzuć.
Karczoch pokroić na ćwiartki wzdłuż.
Ćwiartki karczocha umieścić w wodzie cytrynowej. Powtórz procedurę z pozostałymi karczochami.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; saut2 minut.
Dodać czosnek; smażyć sekund.
Dodaj ćwiartki karczocha. Zmniejszyć ogień; gotować 5 minut, często mieszając.
Dodaj 1/4 szklanki soku z cytryny, wino, kapary i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Odkryć i dusić 15 minut. Natkę pietruszki wymieszać.