Karczochy duszone w piekarniku z czosnkiem
Piekarnik duszone karczochy z czosnkiem może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz karczochy, pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Karczochy duszone w piekarniku z czosnkiem i tymiankiem, Sexy pieczone karczochy, oraz Duszone karczochy z czerwoną papryką i czosnkiem.
Instrukcje
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; odetnij łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno. Przyciąć końcówki liści, aby usunąć ciernie.
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Usuń rozmyty Ostropest z dna każdej połowy łyżką. Natychmiast przetrzyj pocięte powierzchnie karczochów 1 połową cytryny.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni ze stali nierdzewnej żaroodpornej na średnim ogniu.
Umieść połowę połówek karczocha na patelni, ściąć boki w dół; gotować 2 minuty lub aż ścięte boki są rumiane i chrupiące.
Zdjąć z patelni; odstawić. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oleju i pozostałymi połówkami karczocha. Ułóż wszystkie połówki karczocha na patelni. Wyciśnij 2 połówki cytryny na karczochach; dodaj 1/2 szklanki wody i czosnku na patelnię. Przykryć i piec w 375 przez 30 minut lub do liści w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga łatwo.
Karczochy układamy na półmisku, boki kroimy w górę.
Wlać soki z patelni na karczochy; wycisnąć pozostałą połowę cytryny na karczochy.
Posypać solą, pieprzem i parmezanem.