Karczochy
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Karczochy może być wybitny przepis, aby spróbować. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Allrecipes ma 309 fanów. Jeśli masz karczochy, sól i pieprz, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Karczochy, Bruschetta z karczochami, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć dno. Doprowadzić do pełnego wrzenia na dużym ogniu. Podczas podgrzewania wody przycinaj i odrzucaj łodygi i twarde zewnętrzne liście karczochów. Kawałki masła i plasterki czosnku przekładamy na liście karczocha.
Gdy woda się gotuje, umieść wkład parowca w garnku i ustaw karczochy w parowcu, od strony łodygi w dół. Przykryj garnek pokrywką i pozostaw karczochy na parze przez około 20 minut, aż będą miękkie.