Karczoch i szpinak Tian
Karczoch i szpinak Tian może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 15g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.08 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka sera gruyère, pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kolacja: Codziennie Smażony Makaron (Tian Tian Chao Mian), Mini grillowane karczochy serca z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczocha, oraz Gorący Dip ze szpinakiem i karczochem.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodawać szpinak partiami, często obracając, aż zwiędnie (około 7 minut).
Szpinak odcedzić (nie powinien być ani mokry, ani suchy, ale wilgotny).
Połącz szpinak i czosnek w średniej misce.
Połącz wodę z sokiem z cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, odetnij łodygę do 1 cala podstawy; oderwij łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Usuń puszysty Ostropest od spodu łyżką. Cienko pokroić karczoch serca; umieścić w wodzie cytrynowej. Powtórz procedurę z pozostałymi karczochami.
Drenaż. (Powinieneś mieć około 4 filiżanki plasterków karczochy.)
Karczochy posypać solą i pieprzem.
Ułóż 3 filiżanki karczocha w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Posypać 1/2 szklanki sera. Powtórz warstwy z karczochem i szpinakiem.
Przykryć i piec w 375 przez 15 minut. Odkryć i piec 30 minut.
Posypać 3/4 szklanki sera.
Piec dodatkowe 10 minut lub aż karczochy są miękkie.