Karczoch i czarna oliwka Pieczony kurczak
Karczoch i czarna oliwka Pieczony kurczak to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 596 kalorii, 47g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz podudzia z kurczaka, połówki piersi kurczaka, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarta Z Karczochami I Czarnymi Oliwkami, Pieczony Dip Oliwkowy Z Karczochami, oraz Pieczone Ziemniaki Z Karczochem, Oliwą I Cytryną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść piersi z kurczaka i pałeczki w naczyniu do pieczenia 9x13 cali, od strony kości w dół.
Rozłóż karczochy i oliwki wokół kurczaka, następnie wymieszaj Wino i bulion razem w małej misce i wlej mieszaninę na całym kurczaku.
Posypać estragonem i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę, lub aż kurczak jest gotowane przez (soki uruchomić jasne) i rumiane.