Karaiby ryż i groszek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać karaibski ryż i groszek spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,15 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Jeśli masz liście laurowe, Indyk kiełbasa, brązowy ryż i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karaiby ryż i groszek, Caribbean Peas & Rice, oraz Caribbean Curry Black Eyed Peas Z Plantanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz black-Eyed peas, 3 szklanki wody i szczyptę soli w małym garnku. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Tymczasem, rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować na złoty kolor, o 2 protokół.
Dodaj białka scallion, seler, czosnek, jalapeno, jerk przyprawy i hojny szczypta soli. Gotować, aż warzywa brązowy, o 5 protokół.
Dodać tymianek i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pasta pomidorowa zmieni kolor na ceglasty, o 2 Więcej minut.
Dodaj ryż, liście laurowe i black-Eyed peas z ich cieczy na patelni i doprowadzić do wrzenia; nie mieszać.
Dodaj collards; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż większość płynu jest wchłaniana, o 50 protokół; odstawić na 10 protokół.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Tuż przed podaniem dodać zieleninę scallion i puch widelcem.
Zdjęcia Antonis Achilleos