Karaibska Ryba Z Salsą Mango

Karaibska Ryba Z Salsą Mango
Karaibska ryba z Mango Salsan to pescatarian danie główne. Ten przepis zawiera 5 porcji z 298 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Za $3.18 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czarną fasolę, paprykę, mango i kilka innych składników, możesz to zrobić. 71 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Polędwica Karaibska Z Salsą Mango, Tacos z wędzoną rybą z Karaibską salsą, oraz Karaibskie Tacos z krewetkami z salsą Mango.

Instrukcje

1
Wymieszaj w misce paprykę, curry w proszku, kminek, ziele angielskie, imbir, kolendrę, sól, czarny pieprz, koper włoski i pieprz cayenne; odłóż mieszankę przypraw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KolendraKolendra
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PaprykaPapryka
Koper WłoskiKoper Włoski
ImbirImbir
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W misce lekko Wrzuć mango, ananasa, czerwoną paprykę, czarną fasolę, czerwoną cebulę i kolendrę do miski; wlej sok z limonki na mieszankę mango i ponownie wrzuć. Przykryj miskę i wstaw do lodówki, aż ostygnie, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Czarna FasolaCzarna Fasola
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
AnanasAnanas
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
KolendraKolendra
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij jajko i mleko w misce. W osobnej płytkiej misce wymieszaj okruchy panko z kokosem. Wymieszaj około 1 łyżki mieszanki przypraw lub do smaku do mieszanki okruchów panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
KokosKokos
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Zanurz filety z tilapii w mieszance jajecznej, a następnie delikatnie dociśnij do mieszanki okruchów panko, aby pokryć obie strony filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zetrzyj luźne okruchy, a następnie włóż filety do gorącego oleju. Smażyć na patelni, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku i złocistobrązowa Na zewnątrz, 3 do 5 minut z każdej strony lub w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawać z salsą mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia42
Magazyn