Karaibska Ryba Z Salsą Mango
Karaibska ryba z Mango Salsan to pescatarian danie główne. Ten przepis zawiera 5 porcji z 298 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Za $3.18 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czarną fasolę, paprykę, mango i kilka innych składników, możesz to zrobić. 71 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Polędwica Karaibska Z Salsą Mango, Tacos z wędzoną rybą z Karaibską salsą, oraz Karaibskie Tacos z krewetkami z salsą Mango.
Instrukcje
Wymieszaj w misce paprykę, curry w proszku, kminek, ziele angielskie, imbir, kolendrę, sól, czarny pieprz, koper włoski i pieprz cayenne; odłóż mieszankę przypraw na bok.
W misce lekko Wrzuć mango, ananasa, czerwoną paprykę, czarną fasolę, czerwoną cebulę i kolendrę do miski; wlej sok z limonki na mieszankę mango i ponownie wrzuć. Przykryj miskę i wstaw do lodówki, aż ostygnie, co najmniej 30 minut.
Ubij jajko i mleko w misce. W osobnej płytkiej misce wymieszaj okruchy panko z kokosem. Wymieszaj około 1 łyżki mieszanki przypraw lub do smaku do mieszanki okruchów panko.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Zanurz filety z tilapii w mieszance jajecznej, a następnie delikatnie dociśnij do mieszanki okruchów panko, aby pokryć obie strony filetów.
Zetrzyj luźne okruchy, a następnie włóż filety do gorącego oleju. Smażyć na patelni, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku i złocistobrązowa Na zewnątrz, 3 do 5 minut z każdej strony lub w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Poppy Monterey Pinot Noir]()
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.