Kapusta Zapiekana
Kapusta zapiekana wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 149 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz krakersy z solą, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Kapusta Zapiekana, Kapusta Zapiekana, oraz Kapusta Zapiekana.
Instrukcje
Pokrojoną kapustę, przykrytą, gotować w niewielkiej ilości wrzącej osolonej wody przez 15 minut lub do momentu zmięknięcia kapusty; dobrze odcedzić. Ugotowaną kapustę odstawić na bok i ogrzać.
Roztopić 3 łyżki masła w ciężkim rondlu na małym ogniu; dodać mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować mieszaninę 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo mieszać w mleku. Gotować sos na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelki. Wymieszać z pieprzem.
Umieść jedną trzecią okruchów krakersów w lekko nasmarowanym płytkim naczyniu do pieczenia 2 1/2-quart. Łyżka połowy kapusty na okruchy krakersów.
Połowę mieszanki sosu zalać kapustą. Powtórz warstwy, kończąc na okruchach krakersów. Dot cracker okruchy warstw z 2 łyżki masła. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut.
Podawać na ciepło w naczyniu do pieczenia.