Kapusta Maślana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kapusty maślanej. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Ten przepis służy 8. 50 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kapustę savoy, dodatkową gałkę masła, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 34%. Podobne przepisy to Peklowana wołowina z kapustą z ziemniakami z masłem ziołowym, Kapusta Pappu-South Indian Style Cabbage Dal-kapusta s, oraz Kukurydza maślana, jak zrobić kukurydzę maślaną / Corn s.
Instrukcje
Usuń wszystkie twarde zewnętrzne liście z kapusty.
Kapustę pokroić na cztery części, usunąć łodygę, a następnie pokroić każdą ćwiartkę na drobne strzępki, przerabiając ziarno. Do szerokiego rondla włożyć 2 lub 3 łyżki wody, razem z masłem i szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia, dodać kapustę i wrzucić na dużym ogniu, następnie przykryć rondel i gotować przez kilka minut. Wrzucić ponownie i dodać trochę soli, świeżo zmielony pieprz i gałkę masła.
From Irish Traditional Cooking by Darina Allen, (C) 1995 (reprinted 2005)