Kapusta i makaron
Przepis Kapusta i Makaron można przygotować w około 45 minut . Ten przepis daje 8 porcji po 293 kalorie , 9 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką makaron jajeczny, czosnek, sól, kapustę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 559 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Pikantne i pikantne makarony z warzywami , Makaron i warzywa z sosem orzechowym i Faszerowane pieczarki i makaron Chow Mein .
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Dodaj makaron jajeczny; zagotuj ponownie. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie ugotowany, ale nadal jędrny, około 5 minut.
Odcedź; włóż z powrotem do garnka i dodaj masło.
W międzyczasie włóż boczek do dużej, głębokiej patelni i smaż na średnio-wysokim ogniu, od czasu do czasu przewracając, aż do równomiernego zrumienienia, około 10 minut.
Odsącz plastry boczku na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Włóż cebulę do patelni z tłuszczem z boczku i smaż i mieszaj na średnim ogniu, aż cebula zacznie mięknąć, około 2 minut. Dodaj kapustę i smaż i mieszaj, aż zwiędnie, około 5 minut. Pokrój boczek, dodaj go do patelni i smaż, aż kapusta będzie miękka, około 10 minut. Dodaj makaron i kontynuuj smażenie, aż będzie ciepły.