Kapusta Gujarati z kokosem i ziemniakami
Kapusta Gujarati z kokosem i ziemniakami może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis ma 156 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 92 centów za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 193 twierdzi, że trafił w sedno. Mieszanka spiczastej kapusty, oleju słonecznikowego, nasion kminku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kapusta sambharo / Gujarati ciepła sałatka z kapusty, Kapusta ze słodkimi ziemniakami w mleku kokosowym, oraz gudżarati ogórek z mango / gudżarati methia keri ogórek z mango.
Instrukcje
Ziemniaki gotować na patelni z osoloną wrzącą wodą przez 10 minut do miękkości.
Dobrze spuścić i wrócić do patelni. Lekko zmiażdżyć tylnym widelcem, po prostu złamać, a nie rozgnieść.
Rozgrzać olej na dużej patelni, a następnie dodać asafoetida, przyprawy i suszone Chilli. Gotować przez kilka minut, aż przyprawy pop i chilli ciemnieje.
Dodaj świeże chili, kapustę i trochę soli i smaż przez 3-4 min.
Dodaj ciepłe ziemniaki na patelnię i gotuj przez 2-3 minuty więcej, aż kapusta będzie miękka, ale nadal ma trochę kęsa. Wymieszać z sokiem z cytryny, kokosem i kolendrą i podawać.