Kapusta grillowana z przyprawami Santa Fe
Grillowana kapusta z przyprawami Santa Fe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 411 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz papryki jalapeño, kiełbasa z indyka, zrębki hickory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowana Kanapka Z Kurczakiem Santa Fe, Santa Fe NM: Jalapeno Margarita {} & Hotel Santa Fe, oraz Małże z tajskimi przyprawami.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 1 godzinę.
Aby przygotować grill do pośredniego grillowania, umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na środku grilla. Ułóż węgiel wokół patelni foliowej; podgrzej do średniego ciepła. Zgniataj 12-calowy kawałek folii aluminiowej rękami, aby utworzyć 3-calowy pierścień.
Umieść pierścień foliowy na stojaku grillowym nad patelnią foliową.
Wytnij rdzeń z kapusty, aby utworzyć jamę w kształcie stożka o szerokości 4 cali i głębokości 3 cali. Odrzuć rdzeń.
Umieść kapustę, wnękę do góry, w pierścieniu foliowym.
Jamę posypać pieprzem i solą.
Usunąć osłonki z kiełbasy. Gotować kiełbasę w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Dodaj cebulę, czosnek, i jalapeo na patelni; smażyć 3 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać z sosem barbecue. Łyżka mieszanki kiełbasy do jamy w kapuście. Namiot kapusta luźno z dodatkową folią aluminiową.
Ułóż połowę zrębków na węglu. Przykryj grill i grilluj 40 minut lub do miękkości po przekłuciu szaszłykiem.
W razie potrzeby dodaj dodatkowe zrębki i węgiel drzewny.
Zdjąć folię z wierzchu kapusty, i grill dodatkowe 50 minut lub aż rumiane.
Usunąć suszone lub zwęglone liście. Gołąbki obecne w całości, następnie pokrojone w kliny.