Kapusta duszona z boczkiem i cydrem
Duszona kapusta z boczkiem i cydrem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 112 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sól, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jabłecznik Duszony Jarmuż, Kurczak duszony z jabłkami i jarmużem, oraz Kapusta duszona na cydrze ze słodkimi wiśniami.
Instrukcje
Umieścić holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać boczek; gotować 5 minut lub aż chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać jarmuż i gotować 5 minut lub aż zwiędnie, często mieszając.
Dodać cydr i ocet; przykryć i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać jabłko, sól, i pieprz; gotować 5 minut lub aż jabłko będzie miękkie, mieszając od czasu do czasu.