Kapusta czerwona słodko-kwaśna
Przepis na słodko-kwaśną czerwoną kapustę można przygotować w około 55 minut . Ta przystawka ma 123 kalorie , 2 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 10 osób. Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 99 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, brązowy cukier, pieprz i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 53% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszona czerwona kapusta , Krem z czerwonej kapusty i Sałatka z czerwonej kapusty z komosą ryżową, jagodami i orzechami włoskimi z cynamonem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ocet jabłkowy z cukrem, aż cukier się rozpuści.
Dodaj kapustę i wymieszaj.
Odstaw na 5-10 minut. W międzyczasie w dużej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Używając łyżki cedzakowej, wyjmij go na ręczniki papierowe, aby odsączyć.
W smalcu podsmażyć jabłko i cebulę do miękkości. Wymieszać z wodą i mieszanką kapusty. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 minut.
Wymieszaj pozostałe składniki. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do miękkości.
Przed podaniem posyp resztą boczku.