Kapary i halibut
Przepis Kapary i halibut można przygotować w około 25 minut . Ten przepis daje 2 porcje po 526 kalorii , 43 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 9,19 USD za porcję przepis ten pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 245 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz masło, kapary, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz go przygotować. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną, peskatariańską i דל פחמימות,zną . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Stek z cytryną i kaparami , Spaghettini z kurczakiem ze smażonymi kaparami i Halibut z kokosem i zielonym curry, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż steki halibuta ze wszystkich stron, aż ładnie się zrumienią.
Wyjmij z patelni i odstaw.
Wlej wino do patelni i za pomocą szpatułki zeskrob z dna wszelkie przypalone resztki.
Pozwól winu zredukować się do prawie zera, następnie dodaj czosnek, masło i kapary. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pozostaw sos na wolnym ogniu przez minutę, aby smaki się połączyły.
Włóż steki z powrotem na patelnię i pokryj je sosem. Smaż, aż ryba będzie się łatwo rozdzielała widelcem.
Rybę podawaj od razu, polewając ją sosem z patelni.