Kaparowo-rozmarynowy Tuńczyk z sałatką ziołową
Kaparowo-rozmarynowy Tuńczyk z sałatką ziołową to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 394 kalorie, 41g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 7,21 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, sok z cytryny, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Rozmaryn smażone przegrzebki z sałatką pomidorowo-Kaparową, Cytrynowy Kapar Sałatka Z Tuńczykiem Tacos, oraz Cytrynowe Kanapki Z Karczochem I Kaparem Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 9 składników ubić w dużej misce. Wymieszać z cebulą.
Przenieść mieszaninę do zamykanej plastikowej torby.
Dodaj tuńczyka i worek uszczelniający, uwalniając nadmiar powietrza; obróć się do płaszcza.
Niech marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę, obracając od czasu do czasu. (Alternatywnie, schłodzić 4 godziny, obracając od czasu do czasu, a następnie pozostawić do powrotu do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Wymieszać pietruszkę i inne zioła w dużej misce.
Posypać solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić podczas przygotowywania ryby.
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Wyjąć tuńczyka z worka, zeskrobując nadmiar marynaty z powrotem do worka. Grill, aż pojawią się znaki grill, ale tuńczyk jest nadal rzadko w centrach, 2 do 3 minut na stronę.
Zalać marynatą do małego rondla. Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Mżawka 1 łyżeczka oleju i soku z cytryny na sałatkę ziołową; wrzucić do herbu.
Umieść 1 stek z tuńczyka na każdym talerzu. Łyżka ciepłej marynaty. Podziel sałatkę ziołową między talerze.
W porcji: 328 kalorii, 16G tłuszczu (2G nasycone), 76mg cholesterolu, 666mg sodu, 5g węglowodanów, 2G błonnika, 40g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu