Kantalupa i Prosciutto z olejkiem bazyliowym
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Kantalupa i Prosciutto z olejem bazyliowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 11g białka, oraz 42g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kantalupy, liści bazylii, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kantalupa i Mozzarella z Prosciutto i bazylią, Sałatka z rukoli, Prosciutto i Kantalupy, oraz Sałatka MIODOWA, Kantalupa I Prosciutto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Na blasze do pieczenia grzać orzeszki piniowe, aż złoty, o 5 protokół, i ostudzić. W blenderze przecier Bazyli z olejem, aż bazylia zostanie zmielona.
Przecieru wlać przez bardzo drobne sito do miski, mocno naciskając na ciała stałe i wyrzucić ciała stałe.
Połowę i kantalupę nasienną.
Pokroić melona w kliny o grubości 1/4 cala i wyrzucić skórkę.
Łyżka olejku bazyliowego na 4 talerze. Ułóż melona dekoracyjnie na oleju i top z prosciutto.
Posypać melonem i prosciutto orzechami pinii i serem.